Indyjskie Curry Z Jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Indyjskiego curry z jagnięciną. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 20g białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz garam masala, ryż basmati, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Southern Indian Jagnięcina Curry, oraz Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Wyjmij jagnięcinę z patelni; umieść w kuchence elektrycznej 4-quart.
Odcedzić pomidory, zastrzegając sok.
Umieścić mąkę w małej misce; stopniowo dodawać sok pomidorowy, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Pomidory wymieszać, mieszankę soku pomidorowego, cebulę, a następnie 7 składników (przez czosnek) do jagnięciny. Przykryć i gotować na niskim przez 8 godzin lub aż jagnięcina będzie miękka.
Podawać jagnięce curry na ryżu; top z jogurtem, i posypać kolendrą.