Indyjskie Curry Z Jagnięciną

Indyjskie Curry Z Jagnięciną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj Indyjskiego curry z jagnięciną. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 20g białka, oraz 4G tłuszczu. Jeśli masz garam masala, ryż basmati, jogurt i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyjskie Curry Z Jagnięciną, Southern Indian Jagnięcina Curry, oraz Curry Z Jagnięciny W Stylu Indyjskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać jagnięcinę; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
3
Wyjmij jagnięcinę z patelni; umieść w kuchence elektrycznej 4-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WolnowarWolnowar
PatelniaPatelnia
4
Odcedzić pomidory, zastrzegając sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
5
Umieścić mąkę w małej misce; stopniowo dodawać sok pomidorowy, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej masy. Pomidory wymieszać, mieszankę soku pomidorowego, cebulę, a następnie 7 składników (przez czosnek) do jagnięciny. Przykryć i gotować na niskim przez 8 godzin lub aż jagnięcina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Podawać jagnięce curry na ryżu; top z jogurtem, i posypać kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
JogurtJogurt
Curry W ProszkuCurry W Proszku
JagnięcinaJagnięcina
RyżRyż

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Laurenz V Charming Gruner Veltliner z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia37
Magazyn