Indyjskie Curry Rybne
Indian Fish Curry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, sól, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Indyjskie Ryby Kokosowe Curry, Indyjskie Ryby Kokosowe Curry Przepis, oraz Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszać musztardę, pieprz, 1/2 łyżeczki soli i 2 łyżki oleju rzepakowego.
Dodaj filety rybne, obracając się do płaszcza. Marynować rybę w lodówce przez 30 minut.
Połącz cebulę, czosnek, imbir i orzechy nerkowca w blenderze lub robocie kuchennym i puls, aż mieszanina tworzy pastę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu. Wymieszać przygotowaną pastę; gotować i mieszać przez minutę lub dwie.
Dodaj pieprz cayenne, kurkuma, kminek, kolendra, 1 łyżeczka soli, i cukier. Gotować i mieszać przez dodatkowe pięć minut. Wymieszać z posiekanym pomidorem i bulionem warzywnym.
Ułóż filety rybne w naczyniu do pieczenia, odrzucając dodatkową marynatę. Top ryby z sosem, przykryć naczynie do pieczenia, i piec w nagrzanym piekarniku, aż ryba płatków łatwo widelcem, o 30 protokół.
Dekoruj posiekaną kolendrą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.