Indyjski Kurczak Z Grilla
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Indyjski Kurczak z grilla może być super przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka mięsa tenderizer, jogurt, mielona kolendra, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chilis Monterey Chicken-serwuj pierś kurczaka w stylu restauracji z topionym serem i sosem barbeque, Barbeque Pulled Chicken, oraz Grillowany Kurczak Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób płytkie poprzeczne szczeliny w mięsie części kurczaka, aby pomóc wchłonąć więcej smaku.
Wymieszać sok z cytryny i zmiękczacz mięsa; wcierać w mięso kurczaka.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu.
Umieść 1/2 szklanki jogurtu, kminek, kolendra, kolendra, papryka, kurkuma, sól, pieprz i czosnek w blenderze lub robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę.
Przełożyć do miski i wymieszać z pozostałym 1 1/2 szklanki jogurtu.
Wlać części kurczaka, przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Lekko nasmarować ruszt grillowy.
Z marynaty wyjąć kurczaka, a pozostałą marynatę wyrzucić. Grilluj kurczaka 30 do 45 minut, często obracając, aby zapobiec przypaleniu, aż soki będą jasne. Mniejsze kawałki zakończą gotowanie jako pierwsze.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Pratsch Organic Gruner Veltliner. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Pratsch Organic Gruner Veltliner
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.