Indyjska kukurydza z jogurtem Curry
Przepis Indyjska kukurydza z jogurtem Curry można zrobić w około 22 minuty. Za 1,83 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 10g białka, 2G tłuszczu i w sumie 173 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś curry w proszku, sok z limonki, koszerną sól i świeżo popękany pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: indyjskie miski z kurczakiem curry z sosem jogurtowym curry, Południowoindyjskie Curry warzywne z liśćmi Curry, oraz Indyjska Marynata Jogurtowa.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj kukurydzę, często obracając, aż równomiernie się zrumieni, 10 do 12 minut. W małej misce wymieszaj jogurt, miód, sok z limonki i curry, aż będą gładkie.
Kukurydzę przełożyć na deskę do krojenia, przekroić na pół w poprzek i od razu podawać z mżawką jogurtu curry, posypką soli i pieprzu oraz w razie potrzeby wycisnąć świeżą limonkę. Kukurydzę można również przechowywać w lodówce i podawać na zimno.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Riesling, Gruener Veltliner i musujące różowe to świetny wybór dla Indian. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Schloss Vollrads Riesling QbA z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Schloss Vollrads Riesling QbA]()
Schloss Vollrads Riesling QbA
Ten Riesling ma egzotyczny bukiet mango, brzoskwini i dojrzałego jabłka i ma zauważalny, naturalny cukier resztkowy.Możesz cieszyć się tym winem, aby towarzyszyć jedzeniu, z przyjaciółmi lub po prostu samemu się zrelaksować.Wino to jest idealnym dodatkiem do azjatyckich przypraw, takich jak curry, imbir czy trawa cytrynowa. Ma idealną równowagę kwasowości i naturalnej słodyczy oraz ma odpowiednie cechy, aby przeciwstawić się tak ekscytującym potrawom.