Imbirowe placki brzoskwiniowe
Imbirowe placki brzoskwiniowe wymagają około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 862 kalorie, 11 g białka i 29 g tłuszczu. Za 1,35 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 5 porcji. Świetnie sprawdza się jako deser. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka soku z cytryny, mąki, cukru i kilku innych składników. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 35% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Ciasto brzoskwiniowo-imbirowe, Halibut w glazurze sojowej z dodatkiem imbirowo-brzoskwiniowego ciasta i ciasta brzoskwiniowe w słoiku są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce połącz mąkę i sól; posiekać na maśle i smażyć do uzyskania kruszonki. Stopniowo dodawaj wodę, mieszając widelcem, aż ciasto utworzy kulę.
Podziel ciasto na siedem części; zawiń każdy w plastikową folię. Przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę lub do czasu, aż będzie można go łatwo obsłużyć.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj pięć porcji ciasta na grubość 5 cali. talerz do ciasta.
Przełożyć ciasto na talerze i przyciąć do 1/2 cala poza krawędzią talerzy; krawędzie fletu.
W dużej misce wymieszaj brzoskwinie z sokiem z cytryny.
Połącz cukier, skrobię kukurydzianą, imbir i sól.
Dodać do brzoskwiń i wymieszać.
Przełożyć do muszelek. Kropka z masłem.
Przenieś ciasta na blachę do pieczenia.
Jeśli pożądane są dekoracyjne wycięcia, rozwałkuj pozostałe ciasto na grubość 1/8 cala. grubość; wyciąć za pomocą 1-calowych foremek do ciastek. Ułożyć na ciastach. Jeśli wolisz polewę z kruszonką, połącz pozostałe ciasto z krystalizowanym imbirem i gruboziarnistym cukrem; posypać ciasta.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub do momentu, aż uzyskasz złoty kolor, a nadzienie będzie musujące. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Riesling Angel Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Riesling Angel z późnych zbiorów
Messina Hof's Angel to rześkie, słodkie wino deserowe, zbierane z ostatniego zbioru Rieslinga, gdy winogrona przypominają rodzynki. Doskonale komponuje się z owocami, sernikiem oraz lekkimi, słodkimi deserami czekoladowymi.