Idealny Pastitsio Nikki
Idealne Pastitsio Nikki może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji hor d ' oeuvre. Za 66 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka mleka, sosu pomidorowego, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 53 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Z łyżką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Przepis na słodkie ziemniaki Nikki, Ciasto Nikki Lemon Bundt, oraz Nikki ' s Macadamia Nut Banana Bread Squares.
Instrukcje
Gotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić. Wymieszaj z masłem; dodaj starty parmezan.
Przenieś do natłuszczonego 13x9-in. naczynie do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 350°. Na dużej patelni gotuj wołowinę i cebulę na średnim ogniu 8-10 minut lub do momentu, gdy wołowina przestanie być różowa, rozbijając wołowinę na kruszonki; odcedzić.
Dodaj czosnek; gotuj 2 minuty dłużej. Dodaj sos pomidorowy, sól i cynamon; podgrzej. Łyżka nad makaronem.
Posyp 1/2 szklanki posiekanego parmezanu.
W dużym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól i pieprz do uzyskania gładkości; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
W małej misce wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki w jajka; wróć wszystko na patelnię, ciągle ubijając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty.
Piec pod przykryciem, 20 minut.
Piec bez przykrycia 30-40 minut dłużej lub na złoty kolor.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.