Idealne ciasto z wanilią, masłem i ekstraktem z orzechów
Idealne ciasto Funt z wanilii, masło & ekstrakt z orzechów może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, masło, śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki z tajemniczym składnikiem-wanilią, masłem i ekstraktem z orzechów, Ciasto Waniliowo - Śmietankowe Z Polewą Waniliową, oraz Perfect Pound Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj patelnię bochenkową 8 na 4 cale i ułóż dno paskiem papieru do pieczenia. Jeśli nie masz 8×4 calowy Bochenek pan można zastąpić trzy 3 x 5 calowy Bochenek Patelnie. Z małych patelni Bochenek, Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.In miskę lub dużą miarkę, połączyć mleko, jajka i ekstrakt.Suche składniki przesiać do dużej miski i dobrze wymieszać.
Dodać masło i połowę mieszaniny jaj i wymieszać do zwilżenia.
Wymieszać na niskiej prędkości za pomocą ręcznego miksera, a następnie zwiększyć prędkość do średniej i pokonać przez jedną minutę, skrobanie boków miski.Stopniowo dodawaj pozostałą mieszaninę jaj w 2 lub 3 partiach, ubijając przez 20 sekund po każdym dodaniu, aby włączyć składniki i wzmocnić strukturę. Zeskrobać boki.Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię (lub Patelnie) i wygładzić powierzchnię łopatką. Ciasto powinno być około ½ cala od góry.
Piec 55 do 65 minut dla 8×4 cala ciasto, lub 45 do 50 minut w 325 dla 3×5 cala ciasta. Jeśli ciasto wydaje się zbyt szybko brązowieć, połóż arkusz folii luźno na górze. Nigdy nie musiałem tego robić.
Niech ciasto (lub ciasta) ostygnie na patelni na stojaku przez 10 minut i odwrócić go na nasmarowanym stojaku z drutu. Reinvert tak, że górna część jest pionowa.
Ostudzić całkowicie, a następnie polać lukrem na top.To zrobić lukier, połączone roztopione masło i cukier puder w dużej misce i dobrze wymieszać.
Dodać śmietanę o łyżeczce na raz lub aż ciasto jest wystarczająco cienkie, aby wlać. Wymieszać wanilią. Upewnij się, że ciasto jest całkowicie chłodne przed dodaniem lukru.