Honeydew-Jalapeño Granita

Honeydew-Jalapeño Granita
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz melon miodowy, pieprz Jalapeno, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Granita MIODOWA, Spritzer Granita MIODOWA, oraz Granita MIODOWA Bzu Czarnego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować przez 2 minuty, często mieszając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i schłodzić do temperatury pokojowej.
3
Umieścić mieszaninę cukru w blenderze lub robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj melon, sok i sól. Proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
MelonMelon
SólSól
5
Wlać mieszaninę melona do naczynia do pieczenia 13 x 9 cali. Przykryć i zamrozić 8 godzin lub do twardości. Zeskrobać całą mieszaninę widelcem, aż będzie puszysta. Przechowywać w szczelnym pojemniku w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MelonMelon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn