Hiszpański Omlet Ziemniaczany
Hiszpański omlet ziemniaczany może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis ma 287 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5 i kosztuje 74 centów za porcję. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 1 godzina i 5 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli, jajka, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Kraftrecipes.com. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Hiszpański Omlet Ziemniaczany, Tortillan Espanola (hiszpańskie ziemniaki "omlet"), oraz Omlet Hiszpański dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1/4 szklanki oleju w 8-lub 9-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać 1/3 ziemniaków; przykryć warstwami po 1/3 cebuli i czosnku.
Posypać lekko solą i pieprzem. Powtórz warstwy 2 razy. Gotować 5 minut. Delikatnie obrócić mieszankę ziemniaczaną; gotować dodatkowe 5 minut.
Usunąć mieszaninę ziemniaków z patelni; umieścić w durszlaku.
Podgrzej brojlery. Jajka ubić w dużej misce.
Dodać mieszaninę ziemniaków; delikatnie wymieszać.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka. olej w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę jaj; nachylenie patelni, aby równomiernie pokryć dno patelni. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego; gotuj 2 minuty, delikatnie podnosząc omlet od czasu do czasu, aby zapobiec przyklejaniu się do patelni.
Miejsce patelni 4 do 6 cali od ciepła. Broil 10 minut lub do środka jest ustawiony i top jest lekko rumiane. Delikatnie przyciąć wokół krawędzi, aby poluzować omlet z patelni; przesuń omlet z patelni na talerz.
Pokroić w kliny lub kwadraty wielkości kęsa.
Podawać na ciepło z wykałaczkami.