Herby Frittata z warzywami i kozim serem
Herby Frittata z warzywami i kozim serem to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, woda, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Piłka Z Kozim Serem Herby, Bita Kozi Ser: Pyszny Dip Herby, oraz Frittata Z Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć szparagi i 1/4 szklanki wody w małej misce mikrofalowej bezpieczne; przykryć i kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 2 minut lub do miękkości. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
W średniej misce połączyć szczypiorek, koperek, sól, pieprz i jajka; wymieszać trzepaczką.
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Podgrzać mały żaroodporny nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać olej; zawirować do herbu.
Dodać szparagi i mieszaninę jaj do patelni; gotować 3 minuty lub aż jajka są częściowo ustawione, mieszając od czasu do czasu.
Umieść patelnię pod brojlerem. Broil 2 minuty lub aż jaja są ustawione i top jest lekko rumiane.
Wyjąć patelnię z piekarnika. Uruchom szpatułkę wokół krawędzi i pod frittata poluzować z patelni; przesuń frittata na talerzu lub desce do krojenia.