Herbed Tostowana Sałatka Pita
Herbed tosty Sałatka Pita jest bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 7G tłuszczu i w sumie 91 kalorii. Za 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieczywa pita, pietruszki o płaskich liściach, szalotki i pomidorów winogronowych. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Z łyżką wynik 88%, to danie jest super. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tostowa Sałatka Pita & Bean, Sałatka z jarmużu z prażonym Pitanem i parmezanem, oraz Fattoosh mieszane zioła i tosty Sałatka Pita.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Podziel każdą pitę na 2 rundy i opiekaj na blasze do pieczenia na środku piekarnika na złoty kolor, około 10 minut. Pozwól pitom ostygnąć i rozbić się na kawałki wielkości kęsa. Odłóż na bok.
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, skórkę, sól i pieprz.
Dodaj olej i ubij, aby dodać.
W dużej misce wrzuć sałatę, pietruszkę, szalotki, miętę, ogórek i pomidory.
Tuż przed podaniem dodaj do sałatki pita i dressing. Rzuć dobrze, aby pokryć.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować, jest Rombauer California Zinfandel (pół butelki). Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Rombauer California Zinfandel (pół butelki)]()
Rombauer California Zinfandel (pół butelki)
Nasz Klasyczny California Zinfandel jest ciemnofioletowo-rubinowy, z jasnym szkarłatnym odcieniem. Na nosie skoncentrowane aromaty jeżyny i maliny łączą się z goździkami i przyprawami. Bujne smaki malin, dżemu jeżynowego, śliwek i wanilii zalewają podniebienie, a w tle akcenty białego pieprzu. Pluszowe i okrągłe taniny oraz duża długość zapewniają świeże i kuszące wykończenie.