Herb Frittata: Frittata con le Erbe
Herb Frittata: Frittata con le Erbe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz bazylia, liście pietruszki, świeżo tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Podobne przepisy to Frittata Zielona: Frittata con le Erbe, Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Frittatan AI peperoni (papryka Frittata).
Instrukcje
W misce ubijamy jajka z 6 ziołami i doprawiamy solą i pieprzem.
W 8 do 10-calowy non-stick saute patelni, roztopić masło na średnim ogniu, aż po prostu staje się brązowy.
Dodać mieszaninę jaj i gotować powoli przez 12 do 15 minut, aż ustawi się na dnie. Ostrożnie przewrócić i kontynuować gotowanie 6 do 7 minut, aż zestaw. Pozostawić do ostygnięcia i podawać pokrojone w kliny z sałatką z ziół, lekko ubraną w oliwę z oliwek i ocet z czerwonego wina.