Harissa jagnięcina z cytrynowo-miętową sałatką z ciecierzycy

Harissa jagnięcina z cytrynowo-miętową sałatką z ciecierzycy
Jagnięcina Harissa z cytrynowo-miętową sałatką z ciecierzycy jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 656 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać dno pieczeń, sok z cytryny, ząbek czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Harissa z sałatką z ciecierzycy, Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissą, oraz Ryba Harissa Z Sałatką Z Marchewki, Mięty I Cebuli Dymki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W małej misce, połączyć harissa, czosnek, i 1/4 szklanki oleju; odstawić na bok do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Jagnięcinę pokroić na 4 kawałki, a następnie posmarować 2 łyżki. wklej na każdy. Grilluj jagnięcinę, obracając i szczotkując trochę więcej pasty, aż zrobisz tak, jak chcesz, około 10 minut dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Pozostaw 10 minut, a następnie pokrój.
4
Do sałatki wymieszaj ciecierzycę, miętę, skórkę z cytryny, sok, sól, cebulę i pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Podawać plastry jagnięciny na lub wymieszane z sałatką z fasoli, z zastrzeżonym sosem harissa na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
* Kup harissa, pastę z północnoafrykańskiego chile i przypraw, w sekcji międzynarodowej wielu supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
HarissaHarissa
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia58
Magazyn