Hamburgery jagnięce z tzatziki
Hamburgery jagnięce z tzatziki to główne danie śródziemnomorskie. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 130 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka pszenicy bulghar, pot grecki jogurt, bułki burger, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Hamburgery Jagnięce Z Sosem Tzatziki, Hamburgery z jagnięciną z miętowymi Tzatzikami, oraz Hamburgery jagnięce z kozim serem i Tzatziki.
Instrukcje
Przełóż bulghar na patelnię, zalej wodą i gotuj przez 10 minut.
Bardzo dobrze spuścić na sicie, wyciskając nadmiar wody.
Aby zrobić tzatziki, wycisnąć i wyrzucić sok z ogórka, a następnie wymieszać z jogurtem z posiekaną miętą i odrobiną soli.
Pracę bulghar do jagnięciny z przyprawami, czosnek (Jeśli za pomocą) i przyprawy, a następnie kształt na 4 hamburgery.
Posmarować odrobiną oleju i smażyć lub grillować przez około 5 minut z każdej strony, aż do całkowitego ugotowania.
Podawać w bułkach (tosty, jeśli chcesz) z tzatziki, pomidory, cebula i kilka liści mięty.