Halloween ciasto dyniowe
Halloween ciasto dyniowe trwa około 50 minut od początku do końca. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 436 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 15. Ten przepis z BBC Good Food ma 2080 fanów. Mieszanka soku pomarańczowego, masła, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Halloween Czekoladowe Ciasto Dyniowe, Łatwe Halloween Pumpkin Cookie Cake, oraz Halloweenowy Gulasz Z Dyni.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło i wyłożyć pergaminem do pieczenia o wymiarach 30 x 20 cm lub małą blachę do pieczenia.
Włóż mąkę, cukier, przyprawę, wodorowęglan sody, sułtanki i sól do dużej miski i wymieszaj, aby połączyć. Jajka ubić na roztopione masło, wymieszać ze skórką pomarańczową i sokiem, następnie wymieszać z suchymi składnikami do połączenia. Wymieszać z dynią.
Wlać ciasto do puszki i piec przez 30 minut, lub do złotego i sprężystego w dotyku.
Aby zrobić lukier, ubić razem ser, masło, cukier puder, skórkę pomarańczową i 1 łyżeczkę soku na gładką i kremową masę, a następnie odstawić do lodówki. Gdy ciasto jest gotowe, ostudzić przez 5 minut, a następnie włączyć go do regału chłodzącego. Nakłuj go szaszłykiem i skrop resztę soku pomarańczowego, póki jeszcze ciepły. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Jeśli chcesz, przyciąć krawędzie ciasta. Daj lukier szybki bicie poluzować, a następnie, za pomocą noża do palety, rozłożone na szczycie ciasta w Szczytach i zawirowań. Jeśli przygotowujesz ciasto, trzymaj je w lodówce, a następnie wyjmij tyle kawałków, ile chcesz, 30 minut przed podaniem. Będzie przechowywać, pod przykryciem, do 3 dni w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.