Halibut zawinięty w ziemniaki ze smażonym szpinakiem

Halibut zawinięty w ziemniaki ze smażonym szpinakiem
Halibut owinięty ziemniakami ze smażonym szpinakiem to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 294 kalorie, 24g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 5,02 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz długie złote ziemniaki yukon, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Halibut zawinięty w ziemniaki ze smażonym szpinakiem, Halibut Owinięty Ziemniakami, oraz Prosciutto-zawinięty Kurczak ze smażonym szpinakiem.

Instrukcje

1
Rybę osuszyć; posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
2
Umieść duży arkusz pergaminu na powierzchni roboczej. Połówki każdego ziemniaka wzdłuż.Korzystanie V-krajalnica lub mandolina, pokroić eachpotato pół bardzo cienko. Ustaw od 5 do 6 plastrów pergaminu w rzędzie, nakładając długie strony. Zrób kolejny wiersz, który nakłada siękrótkie końce pierwszego rzędu, tworząc 6x5-calowy przekrój.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
3
Posyp prostokąt solą i pieprzem. Ustaw 1 filet w poprzek nałożonychkrótkie końce plastrów. Fold boki prostokątaprzez ryby, tworząc pakiet. Naciśnij, aby się trzymać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
4
Posypać solą i pieprzem. Powtórz zlamywanie plasterków ziemniaków i filetów rybnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Filety RybneFilety Rybne
ZiemniakZiemniak
5
Podgrzać 3 łyżki oleju w każdym z 2duże patelnie na średnim ogniu. Set3 owinięte filety rybne, szew w dół, na każdej patelni. Gotować na złoty kolor na dnie, o 3 protokół. Obróć; gotuj, aż ryba będzie w środku, 2 do 3 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przenieść na talerze; przykryć, aby się ogrzać.
7
Dodaj 2 łyżki oleju do 1 patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Addgarlic; wymieszać 1 minutę.
9
Dodaj 1/3 szpinaku; wrzucić szczypcami, aż szpinak zaczyna towilt.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
10
Dodaj pozostały szpinak w 2 dodatkach; mieszać tylko do początku więdnąć. Przyprawa z solą i pieprzem. Talerze spinachamong podzielić z rybą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn