Halibut z pikantną miętą-chutney z kolendry

Halibut z pikantną miętą-chutney z kolendry
Halibut z pikantną miętą - chutney z kolendry to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Na 6,16 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz imbir, 3-mniej tłuszczu serek, zielona cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chutney kolendro-miętowy, Chutney Kolendro-Miętowy, oraz Chutney miętowo-kolendrowy.

Instrukcje

1
Usunąć nasiona z połowy pieprzu serrano; pozostawić nasiona w drugiej połowie pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serrano PepperSerrano Pepper
PieprzPieprz
NasionaNasiona
2
Umieść obie połówki pieprzu w mini robocie kuchennym; pulsuj 5 razy lub do zmielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać kolendrę i następne 9 składników (przez czosnek); proces do gładkiej. Wymieszać z miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
MiętaMięta
4
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Połączyć garam masala i 1/4 łyżeczki soli; posypać równomiernie rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
RybyRyby
SólSól
6
Dodać olej i masło do patelni; wirować, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj rybę na patelnię; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać chutney z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
RybyRyby

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)6 żeberek wieprzowych lub kotletów z polędwicy z kością (8 uncji każdy)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendryświeże liście kolendry11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.mielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir2(zima)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.garam masalagaram masala1ząbek czosnku, rozgniecionyząbek czosnku, rozgnieciony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana zielona cebulaposiekana zielona cebula680Orzechy dowolne (posiekane)filety halibuta bez skóryfilety halibuta bez skóry21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1Serrano pieprz, połówkaSerrano pieprz, połówka01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2% jogurtu po grecku (np. Fage)2% jogurtu po grecku (np. Fage)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn