Hainanese Chicken Rice
Hainanese Chicken Rice jest bez glutenu i bez nabiału danie główne. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 38g tłuszczu, oraz w sumie 962 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, sok z cytryny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciastka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hainanese Chicken Rice Set, Hainanese Chicken Rice, oraz Restauracje W Pobliżu Hainanese Chicken Rice podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki połączyć w misce, dobrze wymieszać i doprawić solą, do smaku. Odstawić
Przygotuj kurczaka i ryż: Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia (wystarczająco dużo wody, aby zanurzyć kurczaka). Wypchaj jamę kurczaka szczypiorkiem i imbirem.
Dodajemy kurczaka do wrzącej wody, pierś od strony dołu. Oprószyć na wolnym ogniu tuż poniżej temperatury wrzenia i gotować, przykryte, aż po prostu gotowane przez, około 40 minut.
Przełóż kurczaka do łaźni z lodem na około 5 do 6 minut. (Ma to na celu zatrzymanie gotowania i sprawi, że skóra kurczaka będzie chrupiąca.)
Drenaż. Odkostnić kurczaka i pokroić na kawałki wielkości kęsa. Zarezerwuj bulion z kurczaka i trzymaj go na gorąco.
Rozgrzać olej w woku lub rondlu na dużym ogniu.
Dodać czosnek i podsmażyć, aż pachną.
Dodać ryż i smażyć przez 1 do 2 minut.
Dodaj wystarczająco dużo gorącego rosołu reserved, aby osiągnąć 1/2 cala powyżej górnej części ryżu. Doprowadzić do wrzenia, dodać sól i obniżyć ciepło do niskiego. Gdy w ryżu utworzą się otwory parowe, przykryj wok i gotuj na parze, około 30 minut.
Ubić 1/4 szklanki gorącego wywaru z kurczaka w sosie chile.
Ryż i gotowanego kurczaka ułożyć na talerzu i skropić sosem chile.