Gęsty i ciemny Bochenek czekolady
Gęsty i ciemny Bochenek czekoladowy może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 8. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 30 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz czekoladę, wodorowęglan sody, cukier muscovado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 29%. Gęsty Słodki Ziemniak Pomarańczowy I Ciemny Przepis Ciasto Czekoladowe, Tort kawowy z ciemną czekoladą, oraz Gęsty i pyszny tort czekoladowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190C / wentylator 170C / gaz 5 i upewnij się, że półka jest gotowa na środku piekarnika. Wysmarować dużą puszkę bochenka (około 20 cm długości, mierzona od górnej krawędzi), następnie odciąć pasek papieru do pieczenia o kilka centymetrów dłuższy od całkowitej długości podstawy i dwóch najkrótszych boków. Wciśnij go do puszki. (Gdy twoje ciasta są gotowe, możesz użyć papierowych skrzydełek na obu końcach, aby je podnieść.)
Włożyć masło i czekoladę do dużego rondla i podgrzewać bardzo delikatnie, aż się rozpuści, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić przez 5 minut, następnie użyć trzepaczki do wymieszania jogurtu i wanilii, następnie jajka i szczyptę soli.
Wymieszać mąkę, cukier i wodorowęglan sody w dużej misce, zgniatając duże kostki cukru palcami, a następnie mieszać do mieszanki czekolady w rondlu, aż do wyrównania.
Wlać lub łyżkę do puszki, a następnie piec przez 45 minut, aż powstanie i błyszczące (i prawdopodobnie z ładnym pęknięciem na całej długości). Sprawdź, czy jest gotowy, szturchając szaszłyk na środek ciasta (patrz wskazówka, poniżej). Schłodzić w puszce przez 15 minut, a następnie wyjąć i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Śmietanę przełożyć do małego rondla, doprowadzić do wrzenia, następnie dodać masło i połowę posiekanej czekolady. Zdejmij ciepło i pozostaw do stopienia. Wymieszać, aż będzie gładka i lśniąca, a następnie łyżką do ciasta. Roztrzepać z resztą posiekanej czekolady i podawać.