Gussie ' s Fried Chicken with Pecan - Honey Glaze

Smażony kurczak Gussie z polewą orzechowo-miodową może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 65g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1693 kalorii. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka brązowego papieru, czosnek w proszku, pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Man Catching " smażony kurczak z miodowo-orzechową glazurą, Indyk smażony na głębokim tłuszczu z miodem, bourbonem i prażoną glazurą z orzechów pekan, oraz Pekan Crusted Tilapia With Honey Glaze.
Instrukcje
Kurczaka opłucz i osusz. Beat jaja w 9 przez 13-calowe danie.
Ułóż kawałki kurczaka w naczyniu i posyp solą, pieprzem i czosnkiem w proszku. Obrócić kurczaka i doprawić drugą stronę, a następnie rozłożyć części kurczaka w jajku, aż będą dobrze pokryte.
Umieść wystarczająco skracania lub oleju w żeliwnej patelni lub patelni elektrycznej, aby dojść tylko w połowie boków części kurczaka.
Podgrzać skracanie lub olej tylko do palenia, około 375 stopni F.
Umieść mąkę w papierowej torbie, dodaj kawałki kurczaka, kilka na raz i wstrząśnij, aby dobrze pokryć.
Kurczaka wyjąć szczypcami i włożyć do gorącego tłuszczu. Przykryć patelnię, pozostawiając pęknięcie na parę, aby uciec, obniżyć ciepło do 325 stopni F na patelnię elektryczną i gotować przez 10 minut. Kurczak obrócić szczypcami, przykryć ponownie (pozostawiając pokrywę otwartą tylko pęknięciem) i gotować przez 10 minut dłużej. Bardzo duże kawałki mogą wymagać gotowania trochę dłużej.
Kurczaka odcedzić na papierowych ręcznikach i przełożyć na talerz.
Aby zrobić glazurę, roztopić masło w rondlu na małym ogniu.
Ubij miód, aż dobrze wymieszany. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i dodać pekan. Dusić przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Polewamy polewą gorącego, smażonego kurczaka i podajemy.