Gulasz z krewetek i raków

Gulasz z krewetek i raków
Gulasz z krewetek i raków z Dalekiego południa wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 31g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz cheddar, bazylia, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Gulasz Z Głębokiego Południa, Deep South Shrimp and Sausage, oraz Deep South Slaw dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Do plastikowej torby 1-galon dodać paprykę, mielony tymianek, sól, mielony czarny pieprz, bazylia i chili w proszku i wstrząsnąć, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Tymianek MielonyTymianek Mielony
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Dodaj raki i krewetki do worka w partiach i wstrząsnąć płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4
Dodaj raki i krewetki trochę na raz do wrzącej wody, tak aby nie zatrzymać wrzenia, i niech gotować, aż różowy i crawfish jest zwinięty. Jak są one gotowane, użyć szczeliny łyżka do usunięcia raków i krewetek na talerzu i odstawić, aż będą one wystarczająco chłodne do obsługi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
5
Usuń muszle z raków i krewetek i dodaj muszle z powrotem do garnka z płynem do gotowania i pozwól zmniejszyć o dwie trzecie. (Muszle raków są usuwane przez pękanie ogona obiema rękami i zmuszanie go do powrotu przez krzywą ogona.) Rezerwować mięso raków i krewetek do czasu potrzebnego. Po zmniejszeniu, odcedzić płyn do gotowania do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1
W innym rondlu, połączyć czosnek, szalotki, liść laurowy, gałka muszkatołowa, Jeśli za pomocą, i masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mąkę, aby zrobić zasmażkę i pozwolić jej gotować do blond, a następnie rozpocząć ubijanie w mleku. Do miski z płynem do gotowania owoców morza, ubić sery Cheddar i Gruyere.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kraft® Ostry Ser CheddarKraft® Ostry Ser Cheddar
GruyereGruyere
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Dodaj to do mieszanki mleka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
4
Zdjąć rondel z ognia, przyprawić sosem do smaku, białym pieprzem i solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Natychmiast umieść arkusz folii na wierzchu sosu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Dodać polewę dodając bułkę tartą, liście pietruszki, parmezan, Cheddar, przyprawa Cajun, chrzan i jajka na twardo do małej miski i łącząc drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciastka CielęceCiastka Cielęce
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Kraft® Ostry Ser CheddarKraft® Ostry Ser Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Złóż raki i krewetki do sosu trochę na raz, dzięki czemu można kontrolować ilość sosu do ilości owoców morza. (Nie czuj się zmuszony do użycia całego sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Rozłóż mieszaninę do naczynia zapiekanki 3 quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
10
Posypać polewą i podgrzewać około 5 minut w piekarniku, aż polewa się rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Podawać w stylu rodzinnym, przyozdobione gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)11 funt cukinii,Irvine Przyprawy Przyprawy CajunIrvine Przyprawy Przyprawy Cajun1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkistarty Cheddarstarty Cheddar2(zima)starty Cheddarstarty Cheddar11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania454Orzechy dowolne (posiekane)raki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszoneraki, dobrze wypłukane w kilku zmianach zimnej wody i wypatroszone11 funt cukinii,suszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszona bazylia, zmielona na proszek moździerzem i tłuczkiem2(może być lub przeglądać)suszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiemsuszony tymianek, zmielony na proszek moździerzem i tłuczkiem4jajka na twardo, obrane na ciepło i posiekanejajka na twardo, obrane na ciepło i posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)drobno posiekane świeże liście pietruszki (z około 3 dużych gałązek)1goździki Dużeczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielonyczosnek, lekko rozgnieciony z boku ostrza noża i mielony0(może być lub przeglądać)gałka muszkatołowa mielona, opcjonalniegałka muszkatołowa mielona, opcjonalnie11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty Gruyeretarty Gruyere2(może być lub przeglądać)chrzan preparowanychrzan preparowany2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażeniaOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażenia1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko bułka tartaPanko bułka tarta2(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula2(zima)tarty parmezantarty parmezan2(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól, w razie potrzebySól, w razie potrzeby4do 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone częścido 6 szalotki, tylko białe i delikatne zielone części454Orzechy dowolne (posiekane)(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined(Rozmiar 31-40) krewetki, deveined1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBiały pieprzBiały pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Esperto Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn