Gulasz wołowo-jęczmienny

Gulasz wołowo-jęczmienny
Jeśli chcesz dodać więcej bez nabiału przepisy do swojego repertuaru, gulasz wołowy i jęczmienny może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,66 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 214 kalorii, 16G białka, oraz 5G tłuszczu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby baby portobello, pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Jesień. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gulasz Wołowo-Jęczmienny, Gulasz wołowo-jęczmienny, oraz Gulasz Wołowo-Jęczmienny.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku gotuj wołowinę na oleju, aż mięso przestanie być różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj marchewki, cebulę i seler; gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj czosnek, gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
4
Dodaj grzyby, duszone pomidory, wodę, wino, bulion, liście laurowe, sól, tymianek i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory DuszonePomidory Duszone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
6
Dodaj jęczmień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu 45 minut dłużej lub do miękkości jęczmienia i mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
7
Połącz mąkę i zimną wodę, aż będą gładkie. Stopniowo mieszaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Zdjąć z ognia. Odrzuć liście laurowe. Dodaj ocet balsamiczny tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
W razie potrzeby posyp każdą porcję natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz działa naprawdę dobrze z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Winnica Stags ' Leap Napa Valley Cabernet Sauvignon z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Restauracje W Pobliżu Stags' Leap Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon
Restauracje W Pobliżu Stags' Leap Winery Napa Valley Cabernet Sauvignon
2016 Napa Valley Cabernet Sauvignon jest Pluszowy i zachęcający, z kuszącą gamą owoców jeżyny Jeżynowej wraz z nutami malin sorbetowych oraz niuansami podnoszonego fiołka, ziela angielskiego, słodkiego cynamonu, goździków, cedru i zmiażdżonych liści laurowych. Na podniebieniu ciemne owoce jagodowe rozmnażają się z jeżyną, śliwką i cassis, ale są też pikantne elementy prezentujące lekkie nuty ziołowe i ziemię, nadając temu Cabernetowi klasyczną głębię i elegancję. Bezproblemowo zintegrowany dąb i wyrafinowane taniny zapewniają gładkie odczucie w ustach i dodają warstw złożoności, a wszystko to z długim teksturowanym wykończeniem. Niezwykle przystępne i przyjemne po wydaniu, to wino z pewnością zrobi wrażenie i dobrze połączy się z wieloma kulinarnymi smakołykami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn