Gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.2 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 58g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz masło, dobrze marmurkową wołowinę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz wołowy Roni, tak, gulasz wołowy, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mięso doprawić solą i pieprzem. W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego, aż się połyska.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Woda, Aby Umożliwić
2
Dodać połowę wołowiny i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż mięso jest rumiane na całym, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby Umożliwić
3
Przełożyć mięso do dużej, płytkiej miski. Powtórzyć z pozostałym olejem roślinnym i mięsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół. Powrót mięsa i zgromadzonych soków do zapiekanki.
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj tymianek, pomidory, marchew, liść laurowy, przyprawę worek i bulion i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Słonina Wieprzowa
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby Umożliwić
7
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce na noc.
8
Przykryj gulasz i podgrzej go na małym ogniu. W międzyczasie roztopić masło na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać pokrojone w ćwiartki grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż uwolnią płyn, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
10
Wlać 2 łyżki płynu do małej miseczki i ostudzić. Gotować grzyby na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będą rumiane, o 6 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodać grzyby do gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
12
Powrót dużej patelni do umiarkowanego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Dodać wodę i rzep i doprawić solą. Przykryć patelnię i gotować rzepy na umiarkowanym ogniu, aż będą one tylko przetargu widłowego, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodaj rzepy do gulaszu. Wyrzucić gałązki tymianku, liść laurowy i torebkę przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina Wieprzowa
Rzepa
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
15
Mąkę ubić do zastrzeżonego płynu grzybowego, tworząc pastę. Gdy gulasz dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, wymieszaj 1/2 szklanki sosu z pastą do wymieszania. Pastę wymieszać z gulaszem i doprowadzić do wrzenia. Dusić gulasz na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Gulasz doprawić solą i pieprzem, wymieszać z natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych