Gulasz warzywny z soczewicą

Gulasz warzywny z soczewicą
Gulasz z soczewicy warzywnej może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis na danie bezglutenowe i wegetariańskie laktoovo jest przeznaczony dla 13 osób i kosztuje 93 centy za porcję . Jedna porcja zawiera 205 kalorii , 11 g białka i 3 g tłuszczu . Mieszanka bazylii, śmietany, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest idealny na zimę . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 90% , to danie jest niesamowite. Gulasz z kurczaka i soczewicy z pitą z kminem , marokański gulasz z ciecierzycy i soczewicy oraz japoński gulasz warzywny są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W garnku żeliwnym wymieszaj pierwsze 15 składników. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 35-40 minut lub do momentu, aż soczewica i warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodaj szpinak i podgrzej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
3
Wymieszaj składniki polewy, nakładając około 1 łyżki stołowej na każdą porcję.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje13
Ocena Zdrowia100
Magazyn