Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona

Gulasz warzywny po francusku Jamesa Petersona
Gulasz warzywny w stylu francuskim Jamesa Petersona to bezglutenowe i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś szczypiorek, pietruszkę, trybula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane Chiles Jamesa Petersona, Szpinakowe Gnocchi Jamesa Petersona, oraz Zapiekanka z pomidorów i ziół Jamesa Petersona dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz świeżych karczochów dla niemowląt, przycinaj ich zewnętrzne liście i obieraj łodygi. Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia z oliwą z oliwek w garnku nonaluminum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch Dla DzieciKarczoch Dla Dzieci
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać karczochy i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, lub aż łatwo przeniknął szaszłykiem, ale nie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Odcedzić, ostudzić i przeciąć na pół od góry do dołu. Jeśli używasz mrożonych karczochów, rozmrozić i osuszyć je papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)Bułeczki Kanapkowe Z łodzią Podwodną (około 10 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Doprowadzić 5 ćwiartek osolonej wody do szybkiego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Cebulkę kopru włoskiego przeciąć pionowo na pół, a następnie każdą połowę pociąć na trzy kliny, pozostawiając po jednej stronie każdego z klinów odcinek rdzenia, aby nie rozpadły się. Gotować kliny kopru włoskiego przez około 10 minut, aż zmiękną, ale nadal zachowują pewną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
6
Koper włoski wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem i ostudzić na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, opłucz Koper w durszlaku pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
7
W tym samym garnku gotuj fasolkę szparagową do miękkości, około 5 minut, usuń łyżką szczelinową lub pająkiem i pozostaw do ostygnięcia na talerzu. Jeśli nie kończysz gulaszu od razu, wypłucz fasolę pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
W tym samym garnku gotować szparagi przez 3 do 5 minut i wyjąć łyżką szczelinową lub pająkiem. Jeśli nie podajesz gulaszu od razu, spłucz szparagi pod zimną bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
W tym samym garnku gotuj fasolę fava lub świeży groszek (nie ma potrzeby gotowania mrożonego groszku)i szpinak przez 1 minutę, wyjmij pajączkiem i spłucz pod zimną bieżącą wodą i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
W tym samym garnku, gotować czosnek przez 15 minut, lub dopóki nie są łatwo penetrowane nożem; miarka się z łyżką szczelinową i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Podczas gdy czosnek jest gotowanie, umieścić cebulę i marchew w ciężkim dnie 4-quart garnek z masłem i wodą na średnim ogniu. Gdy woda zacznie parować, przykryj garnek i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować, aż warzywa zmiękną, ale nadal mają pewne tekstury, gdy poke je nożem do parowania, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Podczas gotowania cebuli i marchwi, gotować grzyby ze śmietaną w średnim garnku na średnim ogniu, aż krem zacznie lekko zagęścić, o 10 protokół. Wymieszać szczypiorek, pietruszkę i trybulę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
TrybulaTrybula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
13
Tuż przed podaniem łączymy warzywa w dużym, szerokim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
14
Wlać mieszankę Grzybowo-śmietanową i delikatnie podgrzać wszystkie warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na gorących talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki

Składniki

6świeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowlątświeże karczochy dla niemowląt lub 12 mrożonych połówek karczocha dla niemowląt121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowej12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki12 marchewki, obrane, 1/4 cala zielony lewo dołączone, lub 2 średnie marchewki, przycięte, obrane, i pokroić na 1-calowe kawałki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)drobno posiekany świeży trybula lub estragon (opcjonalnie)113Orzechy dowolne (posiekane)grzyby cremini, ćwiartowane pionowogrzyby cremini, ćwiartowane pionowo340Orzechy dowolne (posiekane)świeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożonaświeża fasola fava, łuskana i obrana, lub 8 uncji świeżego groszku, łuskana lub 1 szklanka mrożonego groszku, rozmrożona1małekoper włoskikoper włoski1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki6goździkiczosnek obranyczosnek obrany113Orzechy dowolne (posiekane)fasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długościfasolka szparagowa, najlepiej fasolka szparagowa, przycięta i pokrojona na 1 cal długości2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia (w przypadku stosowania świeżych karczochów)18cebula perłowa, obranacebula perłowa, obrana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz121 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 calaszpinak lub liście szczawiu, łodygi, ułożone, zwinięte i pokrojone w kawałki 1/8 cala1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone3(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn