Gulasz Rybny Po Portugalsku
Gulasz rybny w portugalskim stylu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 497 kalorii, 40g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kolendrę, paprykę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gulasz Rybny Po Portugalsku, Gulasz Rybny Po Portugalsku, oraz Ciasta Rybne, Po Portugalsku.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać liście laurowe i paprykę i gotować, mieszając, 30 sekund.
Dodać cebulę, paprykę, pomidory, czosnek i 2 łyżki kolendry; doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Dodaj 1 szklankę wody i zmniejsz ciepło do średnio niskiego poziomu. Doprawić rybę solą i pieprzem, a następnie ułożyć kawałki między warzywami na patelni. Przykryć i dusić, aż ryba jest tylko gotowane przez, 5 do 7 protokół.
Podziel gulasz między miseczki.
Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i posypać pozostałymi 2 łyżkami kolendry.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.