Gulasz jagnięcy z białą fasolą i imbirem
Need a dairy free main course? Gulasz jagnięcy z białą fasolą i imbirem może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 42g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.34 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka gałązek kolendry, mąka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Gulasz jagnięcy z białą fasolą i karczochami, Gulasz jagnięcy z karczochami i białą fasolą, oraz Gulasz jagnięcy ze szpinakiem i fasolą Garbanzo.
Instrukcje
Jagnięcinę opłukać i osuszyć.
Umieść mąkę w plastikowej torbie i dodaj około połowy mięsa; zamknij worek i wstrząśnij, aby lekko pokryć kawałki mąką. Rękami lub szczypcami wyciągnij kawałki i otrząśnij nadmiar mąki. Powtórz z pozostałą jagnięciną. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Ustaw patelnię 5 do 6 na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju i przechylić, aby pokryć dno patelni. Gdy olej jest gorący, dodaj około połowy mięsa w jednej warstwie, kawałki lekko od siebie. Gotować, obracając w razie potrzeby do brązowych wszystkich stron, o 6 minut w sumie.
Przełożyć mięso na obruszony talerz i powtórzyć na brązową pozostałą jagnięcinę, dodając jeszcze 1 łyżkę oleju.
Przenieść drugą partię na talerz.
Dodać cebulę na patelnię i mieszać, aż kuleje, o 2 protokół. Powrót wszystkie jagnięcina i wszelkie zgromadzone soki na patelnię, a następnie wymieszać bulion, imbir, skórka pomarańczowa, nasiona anyżu, ziele angielskie i cayenne. Zagotować na dużym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu, około 1 godziny.
Dodaj marchew, wróć do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż marchew będzie miękka po przekłuciu, o 20 protokół.
Dodać fasolę; przykryć i dusić, mieszając sporadycznie, aż będzie gorąca, około 5 minut. Wymieszać mieloną kolendrę i sól do smaku.
Dekoruj gałązkami kolendry.