Gulasz Calabaza i Poblano
Gulasz Calabazan i Poblano może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 196 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wodę, sól, prażone pestki dyni i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz wieprzowo-Poblano, Gulasz Wołowy Poblano, oraz Gulasz Wołowy Pieczony Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chiles poblano na pół; Odrzuć nasiona i membrany.
Umieść połówki chile, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 5 minut lub do poczernienia.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać chiles; wyrzucić Skórki. Chop chiles.
Umieścić anyż i cynamon w przyprawie lub młynku do kawy; proces aż drobno zmielone.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 5 minut lub aż rumiane.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj mieszaninę cynamonu do patelni; smażyć 1 minutę.
Dodaj posiekane chiles, squash, bulion, woda, miód, i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż squash jest tender.
Każdą porcję skropić Crema Mexicana, posypać pestkami dyni.