Gruyere Zapiekanka Ze Szpinakiem
Gruyere zapiekanka ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 298 kalorii, 17g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, mąka, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest znakomite. Spróbuj Gruyere Zapiekanka Ze Szpinakiem, Szpinak & Gruyere Quiche, oraz Suflet Ze Szpinakiem I Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szpinak na wrzącej wodzie w garnku wyposażonym w kosz do gotowania na parze i paruj przez 2 do 3 minut, aż zwiędnie.
Szpinak wyjąć na durszlak i ostudzić zimną wodą. Gdy ostygnie w dotyku, wycisnąć ze szpinaku jak najwięcej wilgoci.
W rondlu, rozpocząć tworzenie białego sosu przez ogrzewanie 1/4 szklanki masła na średnim ogniu. Po stopieniu wymieszaj mąkę i gotuj przez minutę. Następnie dodaj połowę mleka i ubijaj. Po włączeniu dodać resztę mleka, gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć do niskiego poziomu i pozostawić na wolnym ogniu przez osiem do dziesięciu minut, często mieszając, aż sos zgęstnieje.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła. Schłodzony szpinak posiekać i równomiernie rozłożyć na lekko posmarowane masłem, płytkie naczynie do pieczenia.
Na szpinak ułożyć małe krople pozostałego masła. Doprawić lekko solą, pieprzem i papryką.
Polać szpinakiem białym sosem.
Posypać ser Gruyere równomiernie na wierzchu.
Umieścić w piekarniku pod brojlerem na dziesięć minut, lub do góry rumiane.