Gruszki z pikantnym sosem karmelowym
Gruszki z pikantnym sosem karmelowym to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański z 6 porcjami. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 190 kalorii, 1 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka gruszek, mielonych goździków, cytryny i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 34% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Gotowane gruszki z pikantnym sosem karmelowym, Przyprawione gruszki z pomarańczami i sosem karmelowym i Ciasto czekoladowe bez mąki w panierce z preclami ze smażonymi przyprawionymi gruszkami i sosem solonym karmelem.
Instrukcje
Wydrąż gruszki od dołu, pozostawiając łodygi nienaruszone. Obierz gruszki.
W razie potrzeby przytnij 1/4 cala od dołu do poziomu. W dużym rondlu połącz pięć kolejnych składników. Wyciśnij sok z cytryny; dodaj sok i cytrynę do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło.
Dodaj gruszki; gotować bez przykrycia przez 15-20 minut lub do miękkości.
Zdejmij z ognia; ostudzić gruszki w płynie.
W misce, którą można używać w kuchence mikrofalowej, połącz dip karmelowy i zmielone goździki. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 10 sekund; zamieszać. Gotuj 10 sekund dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje. Przed podaniem odcedź gruszki i osusz; polać sosem karmelowym.