Gruszki klonowe z orzechami pekan i żurawiną

Maple pears with pecans & cranberries to przystawka, która służy 4. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 57 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz orzechy pekan, żurawinę, syrop klonowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Gruszki z syropem klonowym, pekanami i żurawiną-Mikrofalówka, Pieczone gruszki z miodem, żurawiną i orzechami pekan, oraz Pieczone słodkie ziemniaki nadziewane żurawiną, gruszkami i orzechami pekan.
Instrukcje
Gruszki obrać i pokroić na pół, a rdzeń wyjąć łyżeczką.
Połówki układamy w płytkim naczyniu, ścięte bokiem, razem z żurawiną.
Wlać 2 łyżki syropu klonowego i przykryć folią spożywczą. Kuchenka mikrofalowa na wysokiej przez 3 min, aż zmięknie, mieszając w połowie. Odkryć i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Orzechy pekan wymieszać przez syrop.
Łyżka do serwowania potraw, skropić dodatkowe syrop klonowy, jeśli chcesz, i podawać z jogurtem.