Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina
Przepis Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 16 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 9g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odbierz bardzo ciepłą wodę, gałązki rozmarynu, gruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie super. Spróbuj Gruszka i rozmaryn Focaccia z serem Fontina, Pieczarkowy Rozmaryn & Fontina Grillowany Ser, oraz Focaccia z karmelizowaną cebulą, gruszką i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zawartość mąki i drożdży wymieszać w dużej misce. Wymieszać w wodzie i 2 łyżki oleju, aż ciasto będzie miękkie i opuści stronę miski.
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Zagnieść około 5 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i sprężyste, posypując dodatkową mąką, jeśli jest to konieczne, jeśli jest lepkie. Przykryć dużą miską; odstawić na 5 minut.
Nasmaruj dużą blachę ciastek lub 12-calową patelnię do pizzy z niewielką ilością oleju. Naciśnij ciasto w 12-calowym okręgu na arkuszu cookie. Przykryć luźno folią lekko spryskaną sprayem do gotowania i odstawić w ciepłe miejsce około 30 minut lub do dwukrotnego wzrostu.
Delikatnie zrobić zagłębienia w cieście około 1 cala od siebie palcami lub uchwytem drewnianej łyżki. Dokładnie posmaruj pozostałym olejem.
Posypać rozmarynem. Ułóż plastry gruszki na cieście.
Piec 15 do 25 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub chłodno. Aby podać, pokrój focaccię na 16 klinów. Kliny focaccia na przemian z plastrami sera na półmisku.
Dekoruj gałązkami rozmarynu.