Grillowany łosoś ze słodką cebulą i czerwoną papryką

Grillowany łosoś ze słodką cebulą i czerwoną papryką to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, papryka-łodygi, majeranek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sałatka z kalmarów, pieczonej papryki i marynowanej grillowanej czerwonej cebuli, Grillowane kanapki z tuńczykiem z cebulą, papryką i majonezem z Chile-Cilantro, oraz Jak upiec słodką paprykę (: Grillowana letnia Pizza warzywna) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, płytkim naczyniu, połączyć sos sojowy i brązowy cukier z 2 łyżki oleju; dodać łososia i płaszcz dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Pokrojone boki cebuli skropić olejem i grillować na umiarkowanie wysokim ogniu, przyciąć bok w dół, aż ładnie zwęglone i zacznie mięknąć, około 15 minut. Włączyć cebulę i gotować do miękkości, o 15 minut dłużej.
Cebulę przesunąć na bok grilla. Olej paprykę i grillować je, skórki w dół, z dala od najgorętszej części grilla, aż lekko zwęglone, o 5 protokół. Obróć i grilluj przez 5 minut. Przesuń je do cebuli.
Łososia wyjąć z marynaty i grillować, skórką w dół, przez 8 minut. Skręcić i grillować, aż łosoś jest tylko gotowane przez, 4 minuty dłużej.
Cebulę skropić olejem i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem, posypać tymiankiem.
Łososia, paprykę i cebulę przełożyć na talerze, posypać majerankiem i podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.