Grillowany łosoś z jeżyną-Cabernet Coulis
Grillowany łosoś z jeżyną-Cabernet Coulis to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, soli i pieprzu, cabernet sauvignon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to BlackBerry Cabernet Granita, Jeżyna i Cabernet Caipirinha, oraz Sorbet BlackBerry Cabernet.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć Wino i 2 szklanki jagód; wirować aż do pured. Przetrzyj mieszaninę jagodową przez drobny sitko do miski 1 1/2 do 2 kwarty; Usuń pozostałość.
Dodać szalotki, imbir i 2 łyżki cukru. Doprowadzić mieszankę jagodową do wrzenia na dużym ogniu i często mieszać, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i więcej cukru do smaku (patrz UWAGI).
Łososia opłukać i osuszyć. Zwiń paski brzucha ryby w środek steków i zabezpiecz każdą porcję małym szaszłykiem (takim jak ten używany do wiązania indyków).
Połóż łososia na naoliwionym grillu na solidnym łóżku gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować rybę, obracając raz, aż będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 7 do 10 minut.
Na każdym z 6 ciepłych talerzy ułożyć stek z łososia (w razie potrzeby wyjąć szaszłyki). Łyżka coulis jagodowe (jeśli ostygnie, mieszać na dużym ogniu, aż ciepłe, o 1 minutę) równo na steki.
Udekoruj pozostałą 1/2 szklanki całych jagód; dodaj sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.