Grillowany Łosoś Sushi-Miska Ryżowa

Grillowany Łosoś Sushi-Miska Ryżowa
Grillowany łosoś Sushi-miska ryżu może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 958 kalorii, 36g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to [] Miska Do Sushi Z Wędzonym Łososiem, Awokado I Brązowym Ryżem, Shrimp Sushi Rice Bowl, oraz Sushi miska ryżu z wołowiną, jajkiem i sosem chilli.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos, połącz proszek wasabi i wodę w rondlu i pozwól kwitnąć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj 3/4 szklanki ponzu, sake i startego imbiru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
3
W międzyczasie umieść rybę i szparagi w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Pozostałą porcję sosu ponzu i oleju zalać rybą i szparagami i obrócić, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PonzuSOS Ponzu
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Odstawić na 10 minut.
6
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aż lekko kolorowe, 3 do 4 protokół. Natychmiast wylać na talerz do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Wyjąć szparagi z marynaty, umieścić na patelni i gotować, obracając od czasu do czasu, do miękkości-chrupiące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełóż szparagi na talerz i przykryj folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu, aby utrzymać ciepło. Podnieś rybę z marynaty i umieść na patelni grillowej. Gotować, obracając raz, aż okaże się nieprzezroczyste i po prostu zaczyna się łuszczyć, 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
9
Aby służyć, podzielić ryż między 4 miski. Na wierzchu kawałek ryby i szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Wlać 1/4 szklanki sosu na rybę w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Udekoruj każdą porcję olejem sezamowym, zieloną cebulą, awokado, ogórkiem, marynowanym imbirem i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
12
W misce połącz wszystkie składniki i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce; będzie przechowywać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Umieść ryż w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Dodać zimną wodę do przykrycia i dobrze umyć ryż, pocierając go między rękami, a następnie odcedzić. Powtórz jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
15
Ryż wlać do sitka, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
16
Umieść spłukany ryż i 2 szklanki wody w rondlu 2 do 3-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez 20 minut. Wyłączyć ogień i odstawić ryż na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
17
Na małej patelni podgrzej ocet, cukier, mirin i sól na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Zdjąć z ognia.
19
Przełóż ugotowany ryż do dużej drewnianej lub plastikowej miski i równomiernie wlej mieszaninę octu na ryż. Złóż płyn za pomocą drewnianego wiosła ryżowego. Jednocześnie wachluj ryż, aby wydobyć połysk ziaren. Kontynuuj wachlowanie i składanie, aż ryż wchłonie cały płyn. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do momentu użycia. Utrzymuje się w temperaturze pokojowej do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeszparagi, końce przycięteszparagi, końce przycięte1awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 calaawokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala1Ogórek angielski, pokrojony w paski wielkości zapałekOgórek angielski, pokrojony w paski wielkości zapałek22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzustarty imbirstarty imbir11 łyżka suszonego oreganomielona zielona cebulamielona zielona cebula3zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1cytrynowy, zestcytrynowy, zest1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych11 łyżka suszonego oregano6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojony imbir marynowanypokrojony imbir marynowany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilet z łososia pokrojony na 4 równe kawałkifilet z łososia pokrojony na 4 równe kawałki1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych2Batoniki toffi HeathSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu4Batoniki toffi Heath5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż krótkoziarnistyryż krótkoziarnisty62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw11 łyżka suszonego oreganoproszek wasabiproszek wasabi4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn