Grillowany łosoś Sushi-miska ryżu może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 958 kalorii, 36g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to [] Miska Do Sushi Z Wędzonym Łososiem, Awokado I Brązowym Ryżem, Shrimp Sushi Rice Bowl, oraz Sushi miska ryżu z wołowiną, jajkiem i sosem chilli.
Instrukcje
1
Aby zrobić sos, połącz proszek wasabi i wodę w rondlu i pozwól kwitnąć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Wasabi
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj 3/4 szklanki ponzu, sake i startego imbiru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Japoński Sos Sezamowy
3
W międzyczasie umieść rybę i szparagi w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Pozostałą porcję sosu ponzu i oleju zalać rybą i szparagami i obrócić, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Ponzu
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Odstawić na 10 minut.
6
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aż lekko kolorowe, 3 do 4 protokół. Natychmiast wylać na talerz do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Wyjąć szparagi z marynaty, umieścić na patelni i gotować, obracając od czasu do czasu, do miękkości-chrupiące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełóż szparagi na talerz i przykryj folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu, aby utrzymać ciepło. Podnieś rybę z marynaty i umieść na patelni grillowej. Gotować, obracając raz, aż okaże się nieprzezroczyste i po prostu zaczyna się łuszczyć, 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
9
Aby służyć, podzielić ryż między 4 miski. Na wierzchu kawałek ryby i szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
W misce połącz wszystkie składniki i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce; będzie przechowywać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
13
Umieść ryż w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Dodać zimną wodę do przykrycia i dobrze umyć ryż, pocierając go między rękami, a następnie odcedzić. Powtórz jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
15
Ryż wlać do sitka, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
16
Umieść spłukany ryż i 2 szklanki wody w rondlu 2 do 3-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez 20 minut. Wyłączyć ogień i odstawić ryż na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
17
Na małej patelni podgrzej ocet, cukier, mirin i sól na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
18
Zdjąć z ognia.
19
Przełóż ugotowany ryż do dużej drewnianej lub plastikowej miski i równomiernie wlej mieszaninę octu na ryż. Złóż płyn za pomocą drewnianego wiosła ryżowego. Jednocześnie wachluj ryż, aby wydobyć połysk ziaren. Kontynuuj wachlowanie i składanie, aż ryż wchłonie cały płyn. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do momentu użycia. Utrzymuje się w temperaturze pokojowej do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.