Grillowany Łosoś Glazurowany

Grillowany Łosoś Glazurowany
Grillowany łosoś glazurowany może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, filety z łososia, chrzan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Klon-Glazurowany Grillowany Łosoś, Miód Glazurowany Grillowany Łosoś, oraz Łatwy Glazurowany Grillowany Łosoś dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpal grilla. W małej misce wymieszaj musztardę, chrzan i miód. Łososia natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować łososia na umiarkowanym ogniu, obrane strony w dół, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Obróć i grilluj przez 3 minuty dłużej, aż łosoś prawie się ugotuje. Ponownie obrócić łososia i posmarować każdy filet 1 łyżką polewy chrzanowej. Obróć i grilluj do szkliwa, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
MusztardaMusztarda
łosośłosoś
GlazuraGlazura
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Podawać pozostałą glazurę z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn