Grillowany Zielony Łosoś Harissa
Grillowany Zielony łosoś Harissa to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 46g białka, oraz 28g tłuszczu. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno liście szpinaku, oliwę z oliwek, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 31 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowany łosoś z zielonym sosem Harissa, Grillowana Fasolka Szparagowa Z Przepisem Harissa, oraz Grillowane Krewetki Harissa & Fasola Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 8 składników w małym robocie kuchennym lub blenderze i puree, aż będzie gładka, dodając wodę, jeśli to konieczne. Jeśli jedzenie natychmiast, dodać sok z limonki. W przeciwnym razie przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.Grillowany Zielony Łosoś Harissa
Składniki2 funty filetów z łososia 2 szklanki zielonej harissy (kontynuacja przepisu)ułóż łososia w naczyniu do pieczenia.
Połówkę zielonej harissy polać łososiem i rękami rozprowadzić równomiernie po wszystkich stronach ryby. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na 20 minutes.In w międzyczasie podgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Posmaruj olejem. Grillować łososia, jeden filet na raz, strona ciała w dół, aż nieprzejrzyste w połowie boków, o 4 protokół. Odwróć rybę i gotuj skórkę w dół, aż ugotujesz do pożądanej doneness, około 5-7 minut więcej dla średnio rzadkich.
Łososia podawać wraz z pozostałą zieloną harissą do użycia jako przyprawa.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.