Grillowany Zielony Łosoś Harissa

Grillowany Zielony Łosoś Harissa
Grillowany Zielony łosoś Harissa to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 46g białka, oraz 28g tłuszczu. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mocno liście szpinaku, oliwę z oliwek, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 31 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Grillowany łosoś z zielonym sosem Harissa, Grillowana Fasolka Szparagowa Z Przepisem Harissa, oraz Grillowane Krewetki Harissa & Fasola Szparagowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 8 składników w małym robocie kuchennym lub blenderze i puree, aż będzie gładka, dodając wodę, jeśli to konieczne. Jeśli jedzenie natychmiast, dodać sok z limonki. W przeciwnym razie przenieść do hermetycznego pojemnika i przechowywać w lodówce do tygodnia.Grillowany Zielony Łosoś Harissa
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
HarissaHarissa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Składniki na 4 porcje
3
Składniki2 funty filetów z łososia 2 szklanki zielonej harissy (kontynuacja przepisu)ułóż łososia w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Połówkę zielonej harissy polać łososiem i rękami rozprowadzić równomiernie po wszystkich stronach ryby. Przykryć folią i przechowywać w lodówce na 20 minutes.In w międzyczasie podgrzej patelnię do grillowania Na zewnątrz lub w pomieszczeniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
HarissaHarissa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Posmaruj olejem. Grillować łososia, jeden filet na raz, strona ciała w dół, aż nieprzejrzyste w połowie boków, o 4 protokół. Odwróć rybę i gotuj skórkę w dół, aż ugotujesz do pożądanej doneness, około 5-7 minut więcej dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Łososia podawać wraz z pozostałą zieloną harissą do użycia jako przyprawa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kartony Meksykańskiego Sera Do MaczaniaKartony Meksykańskiego Sera Do Maczania
HarissaHarissa
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W31 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn