Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową

Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową
Przepis Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 10 minut. To danie główne ma 473 kalorie, 41g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 6,82 zł za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka steków z tuńczyka, Skórka z cytryny, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowany Tuńczyk z salsą pomidorową, Grillowany Tuńczyk Z Salsą Z Pomidorów Wiśniowych, oraz Pikantny Grillowany tuńczyk ze świeżymi pomidorami Salsa.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać winegret, skórkę z cytryny, czosnek i oregano. Ułóż steki z tuńczyka w płytkim naczyniu do pieczenia i wlej na nie 1/2 szklanki mieszanki. Włączyć tuńczyka płaszcz, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
VinaigretteVinaigrette
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać grill do wysokiej lub patelni grillowej do średniej wysokości. Grillować około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich, w zależności od poziomu ciepła. W międzyczasie, wlać pozostałe 1/4 szklanki vinaigrette na pomidory, kapary, i rukola i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
PomidorPomidor
RukolaRukola
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Podawać salsę pomidorową nad lub obok tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
TuńczykTuńczyk

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Peju Province Merlot. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn