Grillowany tuńczyk na cytrynowo-miętowej sałatce jęczmiennej

Grillowany tuńczyk na cytrynowo-miętowej sałatce jęczmiennej
Grillowany Tunan nad cytrynowo-miętową sałatką jęczmienną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 48g białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać jęczmień pęczak, ząbki czosnku, skórka cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cytrynowa Miętowa Sałatka Jęczmienna, Sałatka z jęczmienia i tuńczyka z cytryną i koperkiem, oraz Sałatka makaronowa z tuńczykiem, ciecierzycą i sosem cytrynowo-miętowym.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki mięty, Skórka z cytryny, 4 łyżeczki soku z cytryny, 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i czosnku w płytkim naczyniu; dodaj tuńczyka, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
MiętaMięta
SólSól
TuńczykTuńczyk
2
Połączyć 1/4 łyżeczki soli i wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać jęczmień; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 5 minut. Łyżka jęczmienia do dużej miski; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki mięty, pomidor, zielona cebula, kapary, i oliwki; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KaparyKapary
OliwkiOliwki
PomidorPomidor
MiętaMięta
5
Połączyć pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 2 łyżki soku z cytryny i oleju, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Skropić mieszankę jęczmienia; wrzucić delikatnie do herbu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
7
Przygotować grill lub brojlerów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Umieść steki z tuńczyka na grillu lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 2 minuty z każdej strony, aż steki z tuńczyka będą średnio rzadkie lub do pożądanego stopnia doneness. Łyżka o 1 1/2 szklanki mieszanki jęczmienia na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 1 stek z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn