Grillowany Stek Z Rozmarynem
Rosemary Grillowany stek flanka może być tylko danie główne szukasz. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 305 kalorii, 25g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz liście laurowe, pieprz, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany stek z rozmarynem, Grillowany Stek Z Rozmarynem, oraz Grillowany stek z czosnkiem i rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 10 składników. Rezerwa 1/3 szklanki mieszanki czerwonego wina.
Umieść stek w dużym płytkim naczyniu lub dużej wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Wlać mieszankę czerwonego wina na stek. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 2 do 4 godzin, obracając od czasu do czasu.
Usuń stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
przez 8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia przydatności, szczotkowanie zarezerwowaną mieszaniną wina za pomocą gałązek rozmarynu.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski. Wycisnąć sok na stek przed podaniem.
Umieść 8 (1 1/2 cala) kotletów jagnięcych (około 2 funtów) w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj mieszankę czerwonego wina, rezerwując 1/3 szklanki. Uszczelnij torbę i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Usuń kotlety jagnięce z marynaty, odrzucając marynatę. Kotlety grillowe, przykryte pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness, szczotkowanie z zastrzeżoną mieszaniną wina za pomocą gałązek rozmarynu. Wycisnąć sok na kotlety przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Darioush Signature Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc