Grillowany stek z fetą

Grillowany stek z fetą
Grillowany stek z fetą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 248 kalorii, 28g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz olej roślinny, stek z polędwicy wołowej, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Grillowany stek z fetą, Marynowany stek w paski z grillowanymi szalotkami i fetą, oraz Grillowany Stek Ziołowy Z Ziemniakami Cytrynowo-Feta.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Wołowinę przebić widelcem kilka razy po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Do marynaty dodać wołowinę i cebulę; obrócić do marynaty. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce, obracając wołowinę od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
3
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
4
Usuń cebulę wołową z marynaty; rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
5
Na grillu ułożyć wołowinę i cebulę. Przykryć grill; gotować na średnim ogniu 15 do 20 minut dla średniej doneness, szczotkowanie od czasu do czasu z marynatą i obracając raz. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
6
Wołowinę pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
7
Wołowinę posypać fetą i natką pietruszki; podawać z plastrami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn