Grillowany stek z fetą

Grillowany stek z fetą
Grillowany stek z Fetanem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 28g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.29 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś bulion wołowy, cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marynowany stek w paski z grillowanymi szalotkami i fetą, Grillowany Stek Ziołowy Z Ziemniakami Cytrynowo-Feta, oraz Grillowany New York Strip Steak z sosem do steków z piwa i melasy.

Instrukcje

1
W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj wszystkie składniki marynaty. Wołowinę przebić widelcem kilka razy po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Do marynaty dodać wołowinę i cebulę; obrócić do marynaty. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający; przechowywać w lodówce, obracając wołowinę od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CebulaCebula
WołowinaWołowina
3
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
4
Usuń cebulę wołową z marynaty; rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CebulaCebula
WołowinaWołowina
5
Na grillu ułożyć wołowinę i cebulę. Przykryć grill; gotować na średnim ogniu 15 do 20 minut dla średniej doneness, szczotkowanie od czasu do czasu z marynatą i obracając raz. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)1 Opakowanie Wysokiej Jakości Chipsów Warzywnych (zalecane: Terra Sticks)
6
Wołowinę pokroić w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WołowinaWołowina
7
Wołowinę posypać fetą i natką pietruszki; podawać z plastrami cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Ser FetaSer Feta

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn