Grillowany Stek Blood Orange Chuck

Grillowany Stek Blood Orange Chuck
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany stek z krwi pomarańczowej Chuck może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 32G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz pod ręką wodę, sok pomarańczowy, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto z ricottą z nadzieniem z krwawej pomarańczy, bitą śmietaną Mascarpone i kandyzowanymi plastrami pomarańczy, Krew pomarańcza Sałatka + imbir i Cayenne krew pomarańcza Vinaigrette, oraz Krwawa pomarańcza ciasteczka Ricotta z glazurą Blood Orange.

Instrukcje

1
Wymieszaj marmoladę, wodę, sos sojowy, sos Mojo criollo, brązowy cukier, sok pomarańczowy, imbir, czosnek w proszku i skórkę pomarańczową w misce. Odmierz 1 szklankę marynaty i wlej do dużej plastikowej torebki; dodaj wołowinę do torby. Uszczelnij torbę i obróć wołowinę wewnątrz torby, aby całkowicie pokryć. Marynować w lodówce, obracając od czasu do czasu, przez co najmniej 8 godzin na noc. Miskę przykryć pozostałą marynatą i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MarmoladaMarmolada
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
ImbirImbir
WodaWoda
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Usunąć wołowinę z marynaty; wyrzucić zużytą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
3
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Grilluj wołowinę na rozgrzanym grillu, często fastrygując zarezerwowaną marynatą, aż do osiągnięcia pożądanej doneness, 5 do 10 minut na stronę. Termometr natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien odczytywać 140 stopni F (60 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Robert Mondavi Napa Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn