Grillowany ser kozi z sosem żurawinowym
Grillowany ser kozi z sosem żurawinowym to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 3G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz główki cykorii, kiełki rzodkiewki, g koziego sera Koziorożca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 118 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest idealny do 4 Lipca. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Grillowane warzywo Orzo z kozim serem i sosem balsamicznym, Ciepła Grillowana Sałatka z brzoskwiniami i Frisee z sosem z koziego sera, oraz Kozi ser-Burger faszerowany pikantnym kozim serem-SOS ogórkowy.
Instrukcje
Ćwiartkę, rdzeń, następnie cienko pokroić jabłko w misce z sokiem z cytryny i 1 łyżką wody. Wrzucić dobrze, jak to zatrzymuje jabłka będzie brązowy.
Rozgrzej grill do wysokości, a następnie ułóż stojak do grilla folią.
Skórkę serów odłożyć na folię, a następnie odstawić na chwilę.
Odcedzić 2 łyżki soku z miski jabłek do innej małej miski i wyrzucić resztę.
Dodaj sos żurawinowy, olej i miód z przyprawami i ubijaj, aby utworzyć dressing. Grilluj sery przez 4 minuty, a następnie rozrzuć orzechy na i wokół serów i wróć do grilla, aby gotować przez kilka minut więcej, ale uważaj, aby orzechy nie paliły się.
Jabłko, cykorię i kiełki rzodkiewki lub rukolę ułóż na 6 talerzach, a następnie ostrożnie polej gorącym topionym serem. Rozsypać na orzechach, łyżkę na dressingu i podawać od razu.