Grillowany Letni Homar

Grillowany Letni Homar
Grillowany letni Homar to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 1610 kalorii, 104g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 13,52 zł za porcję, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, masło, Bazyl i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Homar i letnie warzywa z pikantnym masłem Herbed, Sałatka Z Homara W Domku Letniskowym, oraz Sałatka z homara z letnimi warzywami.

Instrukcje

1
Sprawia, że około 2/3 szklanki,
2
1 / 2kup oliwy z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
3
6 dużych ząbków czosnku, posiekanych
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
4
1 łyżka świeżego soku z limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
5
1 1/2 łyżeczki mielonego chili chipotle z puszki*
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
6
1 łyżeczka startej skórki limonki
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
7
3 / 4 łyżeczka soli
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
8
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
9
Gotować olej i czosnek w dużym sosie-patelnia na średnim ogniu, aż czosnek zacznie brązowieć, o 8 protokół. Dokładnie wymieszać w kolejnych 4 składnikach. Mieszaj, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SOSSOS
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Zdjąć z ognia. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
11
Wymieszać w kolendrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
12
* Chipotle chili konserwowane w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach specjalistycznych żywności i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sos PomidorowySos Pomidorowy
13
Sprawia, że około 1/2 szklanki.
14
2 łyżki oleju arachidowego
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
15
2 łyżeczki (pakowane) mielonego obranego świeżego imbiru
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
16
1/4 szklanki chińskiego wina ryżowego lub sake
Składniki, których będziesz potrzebować
Chińskie Wino RyżoweChińskie Wino Ryżowe
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
17
1/3 szklanki drobno posiekanej zielonej cebuli
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
18
3 łyżki masła, temperatura pokojowa
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
19
Olej i imbir ugotować w małym rondlu na średnim ogniu 2 minuty. Ostrożnie dodać wino; dusić aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
20
Zdjąć z ognia.
21
Dodaj zieloną cebulę i masło. Doprawić solą i pieprzem. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
MasłoMasło
22
2 1 1/2 - do 2-funtowych żywych homarów
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
23
Oliwa z oliwek
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
24
Wrzuć 1 homara, najpierw głową, do dużego garnka z wrzącą wodą. Przykryć; gotować 3 minuty (Homar nie będzie w pełni ugotowany). Za pomocą szczypiec przenieś homara na blachę do pieczenia. Powrót wody do wrzenia. Powtórz z drugim homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
25
Przenieś 1 homara, stronę skorupy w dół, na powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
26
Umieść czubek dużego noża w środku homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
27
Pokroić homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż nie może przeciąć skorupy), a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona. Użyj nożyc do drobiu, aby przeciąć skorupę. Powtórz z drugim homarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
NóżNóż
28
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Trzymając połówki homara na boku, szczotkuj skorupy oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
HomarHomar
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
29
Połówki, mięso do góry, na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
30
Mięso posmarować olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
31
Umieść patelnie z sosami na krawędzi grilla, aby się nagrzać. Przykryć grilla; grillować homary, aż tylko nieprzezroczyste w najgrubszej części ogona, 7 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
32
Podawać, przekazując ciepłe sosy osobno.

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia68
Magazyn