Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub
Przepis Grillowany kurczak z puszki z pikantnym Chili Rub może zaspokoić Amerykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,54 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 662 kalorie, 50g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 57 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz piwo, kminek, czosnek w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pikantny kurczak Chili z dyni herbatniki Piwne, Pikantny Kurczak Kiełbasa Biała Fasola Piwo Chili, oraz Pikantny Cydr Beer Duszony kurczak Enchilada Tacos W / Sweet Chili Apple-granat Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzewać grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta(patrz uwaga kucharza).
Usunąć i wyrzucić szyję i podroby z jamy kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
W małej misce, połączyć wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem piwa; dobrze wymieszać. Rub mieszaninę wewnątrz i na zewnątrz kurczaka, używając całej mieszaniny.
Otwórz puszkę piwa; z otwieraczem do puszek wykonaj kilka innych otworów na górze. Odmierz 2/3 szklanki piwa; wyrzucić lub zarezerwować do innego użytku. Spryskaj Na zewnątrz do połowy pełnej puszki piwa nieprzywierającym sprayem do gotowania; umieść w płytkiej patelni do pieczenia. Ostrożnie umieść jamę kurczaka na puszce, naciskając, aż kurczak równoważy się na patelni.
Gdy grill jest podgrzewany, za pomocą szczypiec i Tokarki do naleśników, usuń kurczaka i puszkę z patelni; umieść na grillu bezpośrednio nad patelnią ociekową, upewniając się, że kurczak jest zrównoważony. Przykryj grill; gotuj 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do momentu, aż soki z kurczaka będą czyste, a termometr włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 82°.
Grubymi gorącymi podkładkami i szczypcami ostrożnie wyjmij kurczaka i puszkę z grilla; umieść na czystej patelni do pieczenia lub na półmisku. Przekręć puszkę, aby usunąć z kurczaka; wyrzucić puszkę.
Odstawić kurczaka na 5 minut przed wyrzeźbieniem.