Grillowany kurczak z pikantną glazurą Mango

Grillowany kurczak z pikantną glazurą Mango
Grillowany kurczak z pikantną glazurą Mango to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, rum, proszek z Nowego Meksyku w chile i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Grillowany Czerwony kurczak maślany Chile z pikantnym miodem Mango, Grillowany Czerwony Kurczak Z Maślanką Soloną Z Pikantną Glazurą Mango-Miód, oraz Grillowany kurczak z pikantną brzoskwiniową glazurą.

Instrukcje

1
Pokrój ćwiartki z udka kurczaka na stawie bez przecinania do końca. Ułóż kurczaka na naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Wymieszaj proszek New Mexico chile, ancho chile w proszku, kminek, papryka, czosnek w proszku, sól koszerna i czarny pieprz w małej misce. Rub mieszaninę proszku chile nad kurczakiem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sól KoszernaSól Koszerna
Cały KurczakCały Kurczak
PaprykaPapryka
KminekKminek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Kurczak zalać oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zbrązowieje, o 45 protokół. Kurczak nie zostanie ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozgrzej grill na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Nektar Mango ciepła, rum, sok pomarańczowy, sok z limonki, miód, i chile wklej na patelni na średnim ogniu. Dusić aż zgęstnieje, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nektar Z MangoNektar Z Mango
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Pasta ChiliPasta Chili
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
MiódMiód
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umyj glazurę z mango na udkach kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
GlazuraGlazura
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
8
Grilluj kurczaka na rozgrzanym grillu, aż nie będzie już różowy w kości, a soki będą jasne, od 10 do 15 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn