Grillowany Kurczak Tandoori

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj grillowanego kurczaka Tandoori. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 851 kalorii, 65g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka soli, kurczak, olej do gotowania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Grillowany Kurczak Tandoori, Grillowany Kurczak Tandoori, oraz Tandoori Grillowany Kurczak.
Instrukcje
Zapal grill. Używając ostrego noża, wytnij płytkie nacięcia w kawałkach kurczaka w odstępach około 1/2 cala. W dużym szklanym naczyniu lub patelni ze stali nierdzewnej połącz sok z cytryny, wodę, sól i kurkumę.
Dodać kawałki kurczaka i włączyć do płaszcza.
Niech kawałki kurczaka marynować przez 5 minut.
Tymczasem, w małej misce, połączyć jogurt, czosnek, imbir, kolendra, kminek, i cayenne.
Dodać do mieszanki kurczaka i cytryny; włączyć do herbu.
Niech marynować przez 10 minut.
Kurczaka grillować na umiarkowanie wysokim ogniu, fastrygując olejem, przez 10 minut. Obróć i gotować, fastrygowanie z pozostałym olejem, aż po prostu zrobić, o 10 minut dłużej dla piersi, 12 dla ud i podudzia.
Propozycje Menu: Indyjski flatbread, takie jak naan, jest tradycyjnym akompaniamentem do tandoori. Możesz grillować kupione w sklepie naan lub inne płaskie chleby, takie jak pita lub lavash. Latem słodycz grillowanej kukurydzy na kolbie zapewnia równowagę z pikanterią kurczaka. Inną opcją jest bakłażan, ulubione warzywo w Indiach, krojone i grillowane.
Rekomendacja wina: pikantne dania, takie jak Ta para, najlepiej z winami o niskiej zawartości alkoholu, wysokiej kwasowości i odrobinie owocowości. Spróbuj suchego Rieslinga z Oregonu, Kalifornii lub stanu Nowy Jork.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Field Recordings Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Field Recordings Chenin Blanc]()
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.