Grillowany ananas i banany z lemoniadą

Grillowany ananas i banany z lemoniadą
Grillowany ananas i banany z polewą Lemoniadową to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz banany, cukier turbinado, ananas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany ananas i banany z lemoniadą, Grillowane banany i ananasy z glazurą Rumowo-Melasową, oraz Grillowane banany z miodowo-Rumową glazurą na kemping lub w domu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób wzdłużny plasterek na skórze każdego nieobranego kawałka banana, aby umożliwić łatwe obieranie po grillowaniu bananów. Nawlecz owoce na szaszłyki, na przemian kawałki banana i ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
BananBanan
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
2
Aby zrobić glazurę, włóż cukier do rondla ze stali nierdzewnej i gotuj na średnim ogniu, aż stanie się płynny, około 3 minut. Wymieszać drewnianą łyżką i dodać sok z cytryny oraz skórkę. Jeśli używasz syropu trzcinowego, po prostu dodaj sok z cytryny ze skórką i wymieszaj, bez podgrzewania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CukierCukier
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wypełnij komin węgiel drzewny z twardego węgla bryłowego, ustawić komin na dolnym ruszcie grilla i światła. Gdy węgle będą gotowe, wrzuć je na dno grilla i równomiernie rozprowadź. W przypadku grilla gazowego obróć się na średni-wysoki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Posmaruj pokrojone owoce szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
GlazuraGlazura
5
Umieść szaszłyki na bezpośrednim ogniu. Grilluj 3 minuty z każdej strony, aż owoce będą rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Zdjąć z grilla i ponownie posmarować szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Podawać natychmiast.
8
Fragment z 25 Essentials: Techniques for Grilling, Autor: Ardie A. Davis, © 200
9
Zdjęcia © 2009 by Joyce Oudkerk Pool. Użyte za zgodą Harvard Common Press.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn