Grillowany ananas i banany z lemoniadą
Grillowany ananas i banany z polewą Lemoniadową to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz banany, cukier turbinado, ananas i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany ananas i banany z lemoniadą, Grillowane banany i ananasy z glazurą Rumowo-Melasową, oraz Grillowane banany z miodowo-Rumową glazurą na kemping lub w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób wzdłużny plasterek na skórze każdego nieobranego kawałka banana, aby umożliwić łatwe obieranie po grillowaniu bananów. Nawlecz owoce na szaszłyki, na przemian kawałki banana i ananasa.
Aby zrobić glazurę, włóż cukier do rondla ze stali nierdzewnej i gotuj na średnim ogniu, aż stanie się płynny, około 3 minut. Wymieszać drewnianą łyżką i dodać sok z cytryny oraz skórkę. Jeśli używasz syropu trzcinowego, po prostu dodaj sok z cytryny ze skórką i wymieszaj, bez podgrzewania. Odstawić.
Wypełnij komin węgiel drzewny z twardego węgla bryłowego, ustawić komin na dolnym ruszcie grilla i światła. Gdy węgle będą gotowe, wrzuć je na dno grilla i równomiernie rozprowadź. W przypadku grilla gazowego obróć się na średni-wysoki.
Posmaruj pokrojone owoce szkliwem.
Umieść szaszłyki na bezpośrednim ogniu. Grilluj 3 minuty z każdej strony, aż owoce będą rumiane.
Zdjąć z grilla i ponownie posmarować szkliwem.
Fragment z 25 Essentials: Techniques for Grilling, Autor: Ardie A. Davis, © 200
Zdjęcia © 2009 by Joyce Oudkerk Pool. Użyte za zgodą Harvard Common Press.