Grillowanie: Pinchos Morunos jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. 104 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cytrynę, rodzaj ognia: bezpośredni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tapas-pikantne szaszłyki wieprzowe (pinchos Morunos), Pinchos Morunos (hiszpańskie szaszłyki wieprzowe) z Mojo Picon #SundaySupper, oraz Pinchitos Morunos.
Instrukcje
1
Aby zrobić solankę, sól i cukier ubić w zimnej wodzie, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
2
Polędwicę umieścić w solance i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
3
Podczas gdy wieprzowina jest solenie, wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z cytryny, papryka, kminek, kolendra, oregano, kurkuma, sól, tymianek, i czarny pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego Stripsu
Kurkuma
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej Wody
Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Usunąć polędwicę z solanki. Osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Umieścić wieprzowinę w dużej torebce zamykanej i wlać mieszankę przypraw. Uszczelnij worek i wrzuć, aby dokładnie pokryć wieprzowinę w marynacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Umieścić w lodówce i marynować przez 1 do 2 godzin.
7
Wyjąć wieprzowinę z lodówki i nawlec na drewniane szaszłyki. Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Szaszłyki Grill na dużym ogniu, aż rumiane ze wszystkich stron i gotowane przez, o 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Wyjąć na talerz, pozostawić na 5 minut, a następnie podawać z cytrynowymi klinami.