Grillowanie: Pinchos Morunos
Grillowanie: Pinchos Morunos jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 508 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.74 za porcję. 104 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, cytrynę, rodzaj ognia: bezpośredni i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tapas-pikantne szaszłyki wieprzowe (pinchos Morunos), Pinchos Morunos (hiszpańskie szaszłyki wieprzowe) z Mojo Picon #SundaySupper, oraz Pinchitos Morunos.
Instrukcje
Aby zrobić solankę, sól i cukier ubić w zimnej wodzie, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Polędwicę umieścić w solance i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
Podczas gdy wieprzowina jest solenie, wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z cytryny, papryka, kminek, kolendra, oregano, kurkuma, sól, tymianek, i czarny pieprz w małej misce.
Usunąć polędwicę z solanki. Osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę 1 1/2 cala.
Umieścić wieprzowinę w dużej torebce zamykanej i wlać mieszankę przypraw. Uszczelnij worek i wrzuć, aby dokładnie pokryć wieprzowinę w marynacie.
Umieścić w lodówce i marynować przez 1 do 2 godzin.
Wyjąć wieprzowinę z lodówki i nawlec na drewniane szaszłyki. Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozprowadź węgle równomiernie na całej powierzchni rusztu węglowego. Ustawić ruszt do gotowania na miejscu, przykryć skrzelem i pozostawić do rozgrzania na 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania. Szaszłyki Grill na dużym ogniu, aż rumiane ze wszystkich stron i gotowane przez, o 10 minut w sumie.
Wyjąć na talerz, pozostawić na 5 minut, a następnie podawać z cytrynowymi klinami.